Avrupa BirliÄŸi, IMEC’e iliÅŸkin bir mutabakat zaptı imzaladı.
Avrupa BirliÄŸi, Hindistan, Suudi Arabistan, BirleÅŸik Arap Emirlikleri, ABD ve diÄŸer G20 ortakları arasında IMEC‘e iliÅŸkin bir mutabakat zaptı imzalandı.
Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron, Çin’in KuÅŸak ve Yol giriÅŸimine alternatif olarak Orta DoÄŸu ile Güney Asya’yı birbirine baÄŸlayan çok uluslu demiryolu ve limanlar projesinin özel elçisi olarak eski gaz kuruluÅŸu baÅŸkanı Engie‘yi atadı.
Macron’un ofis yaptığı açıklamada, enerji sektörünün deneyimli isimlerinden biri olan Gerard Mestrallet‘in ismini vererek, “Fransa’nın bu projede kilit bir oyuncu olmasını” ve Fransız ÅŸirketlerinin projenin ilk aÅŸamalarında en iyi konumda olmalarını saÄŸlamasını istediÄŸini söyledi.
Hindistan-Orta DoÄŸu-Avrupa Ekonomik Koridoru (IMEC), geçen yıl Eylül ayında Yeni Delhi’de düzenlenen G20 Zirvesi sırasında baÅŸlatıldı ve Washington ile Brüksel’in Çin’in amiral gemisi küresel altyapı projesine karşı koyma planının bir parçası.
ABD’li ve Avrupalı ​​yetkililer, nakliye sürelerini, maliyetleri ve yakıt kullanımını azaltarak, Orta DoÄŸu ülkelerini demiryoluyla baÄŸlamayı ve onları liman yoluyla Hindistan’a baÄŸlamayı, Körfez’den Avrupa’ya enerji ve ticaret akışına yardımcı olmayı hedefliyor.
Avrupa BirliÄŸi, Hindistan, Suudi Arabistan, BirleÅŸik Arap Emirlikleri, ABD ve diÄŸer G20 ortakları arasında IMEC’e iliÅŸkin bir mutabakat zaptı imzalandı.
Mutabakat Zaptı’na göre IMEC‘in, Hindistan’ı Körfez’e baÄŸlayan doÄŸu koridoru ve Körfez’i Avrupa’ya baÄŸlayan kuzey koridoru olmak üzere iki ayrı koridordan oluÅŸması öngörülüyor.
Katılımcılar, demiryolu güzergahı boyunca enerji ve veri hatları için kabloların yanı sıra enerji üretiminde kullanılmak üzere yenilenebilir enerjiden elde edilen hidrojen için bir boru hattı döşemeyi planlıyor.