Biyografiler

Yavuz Bingöl

Yavuz Bingöl, edebiyatçı bir baba ve müzisyen bir annenin çocuÄŸu olarak 1964’de Ä°stanbul’da doÄŸdu. Bingöl, babasının iÅŸi dolayısıyla öğrenim hayatını çeÅŸitli illerde sürdürdü. ÖrneÄŸin ilkokulu Kars, Ankara gibi çeÅŸitli illerde beÅŸ ayrı okulda bitirdi. Ä°lkokulun ardından Ankara Devlet Konservatuarı Korno-Piyano bölümüne iyi bir dereceyle girdi.

1979 yılı sonunda konservatuardan ayrılan Bingöl, bir süre müziÄŸe ara verdi. 1983’de yeniden baÅŸladı. Bir yıl sonra askere giderek, 18 ay boyunca Erzurum ve Kars orduevlerinde müzikle ilgili çalışarak kendisini geliÅŸtirme fırsatı buldu.

1986’da askerden döndü ve evlendi. Bir kızı oldu. 1987-1989 yılları arasında Ä°zmir Fuarı’na gelen Huri Sapan, Hakkı Bulut, Belkıs Akkale, Hülya Süer, Bergen, Ä°brahim Tatlıses, Zekeriya Ãœnlü ve Müslüm Eren gibi birçok sanatçıya baÄŸlamasıyla eÅŸlik etti

Bu dönemde bir yandan da çocukluk arkadaşlarıyla orkestra kurarak düğünlere katıldı.

1989 yılının sonunda, Yavuz Bingöl, Ä°zmirli müzisyen arkadaşı Nihat Aydın ile birlikte Grup Umuda Ezgi’yi kurarak yedi yıl protest müzik yaptı. Bu süreçte 15’e yakın besteye imza atan Bingöl, 95 yılında Grup Umuda Ezgi’den ayrılarak kendi müziÄŸini yaratmak üzere çalışmaya baÅŸladı ve “Sen Türkülerini Söyle” adlı ilk albümünü hazırladı. Albüm büyük ilgi gördü.

“Baharım Sensin”, “Gülen Az”, “Sitemdir”, “Unutulur HerÅŸey” isimli albümleri bulunan Yavuz Bingöl 1998 yılında “Cumhuriyet”, 1999 yılında da “Salkım Hanım’ın Taneleri” adlı filmlerde aldığı rollerle sinemaya da adımını attı.

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.